Brygget en Belgisk blond i går og alt gikk som smurt, men etter å ha lest litt mer om gjærmengde og testet Jamil kalkulatoren ble jeg litt bekymret.
Brygget er på 25L, OG: 1.062 og jeg har laget en 24 timers 1L gjærstarter med 1pk 1388 Belgian Strong Ale (prod.dato 13.09.2010)
I følge kalkulatoren på Wyeast sin hjemmeside så har jeg ca 7 mill. celler pr. ml. I følge Jamils kalkulator trenger jeg totalt 284 mrd celler eller 11mill pr .ml.
Har jeg et problem? Bør jeg få tak i og tilsette mere gjær? Jeg vil ikke ha en søt halvgjæret øl!! Gjæren virket veldig fersk, pakken blåste seg opp i løpet av 2 timer og starteren var vellykket. Jeg har også luftet vørteren så godt jeg kunne og den gjærer nå på 22c, det bobler som bare det.
Hva tror dere?
Brygget er på 25L, OG: 1.062 og jeg har laget en 24 timers 1L gjærstarter med 1pk 1388 Belgian Strong Ale (prod.dato 13.09.2010)
I følge kalkulatoren på Wyeast sin hjemmeside så har jeg ca 7 mill. celler pr. ml. I følge Jamils kalkulator trenger jeg totalt 284 mrd celler eller 11mill pr .ml.
Har jeg et problem? Bør jeg få tak i og tilsette mere gjær? Jeg vil ikke ha en søt halvgjæret øl!! Gjæren virket veldig fersk, pakken blåste seg opp i løpet av 2 timer og starteren var vellykket. Jeg har også luftet vørteren så godt jeg kunne og den gjærer nå på 22c, det bobler som bare det.
Hva tror dere?