No sparge, småskala brygging

Hei, har lagt ut en youtube-video med mitt nye småskala oppsett. Bruker det til å lage 5 liters batcher for å teste ut nye oppskrifter. Bruker liten pumpe til å resirkulere mesken og til å overføre til kokekjelen...

link: http://www.youtube.com/watch?v=-TXc1MITtaQ
 
Geir S. skrev:
Hei, har lagt ut en youtube-video med mitt nye småskala oppsett. Bruker det til å lage 5 liters batcher for å teste ut nye oppskrifter. Bruker liten pumpe til å resirkulere mesken og til å overføre til kokekjelen...

link: http://www.youtube.com/watch?v=-TXc1MITtaQ

GENIALT!
Hvordan ser meskekjelen ut innvendig?
Jeg bruker makan pumpe til vann fra hlt til mesk, men lurer på hvordan den funker fra mesk til resirkulering/kok.
Tenker på humusen fra mesken osv....
 
Hei, på insiden bruker en  hjemmemekka "bazooka screen" lignende sak. "Humusen" gjør at pumpehastighet blir begrenset, men jeg synes ikke det gjør noe fordi jeg ønsker bare en sakte resirkulering. Brukte no spare metoden for første gang og er meget fornøyd. Har ikke beregnet utbytte ennå, men jeg har minst over 70 %. Tror resirkulering hjelper veldig. Testet mesken med refraktometer i løpet av mesking og tallene ble meget like det jeg får med vanlig batch sparging. Tror no sparge blir fremtidig. Meget lett, tidbesparende. Fikk ideen etter å ha hørt en av de siste podcastene til Basc Brewing Radio med James Spencer og Colby fra BYO.
 
Jeg er akkurat ferdig med mitt første no sparge brygg, og det virker lovende så langt :skitbra: 73% utbytte. Med litt erfaring tror jeg at det er mulig å komme seg opp på 75-80%.
 
... 73 % er bra. Jeg satser egentlig ikke på best mulig utbytte. Hjemmebrygger-guruen i USA Jamil Zainascheff har justert sitt system til 70 %, og oppskriftene hans i boka som han har skrevet med J. Palmer er alle basert på 70 %.
 
Tilbake
Topp