[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Holmen Graa Altbier
Hovedklasse: 4. Mørk ale
Øltype: 4.K. Altbier
OG: 1055
FG: 1013
Beregnet bitter: 40 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 135 l
Sluttvolum: 130 l
Malt & sukker
15000 gram pilsnermalt 4 EBC 53,57 %
10000 gram mübchenermalt 15 EBC 35,71 %
1500 gram Castle aromatic 100 EBC 5,36 %
1000 gram Global caramunich 120 EBC 3,57 %
500 gram Weyermann Carafa Special II 1100 EBC 1,75 %
Meskeskjema
60 min 67 °C
Humle
150 gram Magnum 14.5 %-alfa 60 min
150 gram Hallertauer Tradition 5.9 %-alfa 15 min
Øvrige krydde/tilsetninger
15 gram CaCO3 mesk
15 gram CaCl2 mesk
15 gram CaSO4 mesk
2 ts Irish Moss 10 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP029 Flytende
Kommentar til gjær: 1 liter slurry.
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 10 dager på 16 °C
Modning/sekundærgjæring: 10 dager på 16 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 20.12.2010
Tappedato: 10.01.2011
Navn på brygget: Holmen Graa Altbier
Hovedklasse: 4. Mørk ale
Øltype: 4.K. Altbier
OG: 1055
FG: 1013
Beregnet bitter: 40 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 135 l
Sluttvolum: 130 l
Malt & sukker
15000 gram pilsnermalt 4 EBC 53,57 %
10000 gram mübchenermalt 15 EBC 35,71 %
1500 gram Castle aromatic 100 EBC 5,36 %
1000 gram Global caramunich 120 EBC 3,57 %
500 gram Weyermann Carafa Special II 1100 EBC 1,75 %
Meskeskjema
60 min 67 °C
Humle
150 gram Magnum 14.5 %-alfa 60 min
150 gram Hallertauer Tradition 5.9 %-alfa 15 min
Øvrige krydde/tilsetninger
15 gram CaCO3 mesk
15 gram CaCl2 mesk
15 gram CaSO4 mesk
2 ts Irish Moss 10 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP029 Flytende
Kommentar til gjær: 1 liter slurry.
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 10 dager på 16 °C
Modning/sekundærgjæring: 10 dager på 16 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 20.12.2010
Tappedato: 10.01.2011