[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: 100%Dunkel
Øltype: 2.C. Münchener dunkel
Antall poeng i konkurransen: 41,33 av 50
OG: 1055
FG: 1014
Farve (beregnet): 35 EBC
Beregnet bitter: 23 IBU, med formel 'Rager'.
Vørtermengde: 44 l
Sluttvolum: 44 l
Malt & sukker
10400 gram 97.2 % Munich malt type 1, Weyerman 12 EBC
600 gram 2.8 % Carafa, Weyerman 860 EBC
Vann
40 l til innmesking
21 l til skylling
Meskeskjema
60 min 68 °C
20 min 76 °C
Humle
45 gram Tetnanger Pellet 4.6 %-alfa 60 min
20 gram Saaz Pellet 3.4 %-alfa 60 min
30 gram Saaz Pellet 3.4 %-alfa 20 min
Koketid
Total koketid vørter: 70 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2206 Bavarian lager Flytende 2000 ml
Kommentar til gjær: starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 14 dager ved 11 grader
Modning/sekundærgjæring 1 dager ved 20 grader
Lagring 180 dager ved 1 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 16.06.2008
Tappedato: 1.07.2008
Navn på brygget: 100%Dunkel
Øltype: 2.C. Münchener dunkel
Antall poeng i konkurransen: 41,33 av 50
OG: 1055
FG: 1014
Farve (beregnet): 35 EBC
Beregnet bitter: 23 IBU, med formel 'Rager'.
Vørtermengde: 44 l
Sluttvolum: 44 l
Malt & sukker
10400 gram 97.2 % Munich malt type 1, Weyerman 12 EBC
600 gram 2.8 % Carafa, Weyerman 860 EBC
Vann
40 l til innmesking
21 l til skylling
Meskeskjema
60 min 68 °C
20 min 76 °C
Humle
45 gram Tetnanger Pellet 4.6 %-alfa 60 min
20 gram Saaz Pellet 3.4 %-alfa 60 min
30 gram Saaz Pellet 3.4 %-alfa 20 min
Koketid
Total koketid vørter: 70 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2206 Bavarian lager Flytende 2000 ml
Kommentar til gjær: starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 14 dager ved 11 grader
Modning/sekundærgjæring 1 dager ved 20 grader
Lagring 180 dager ved 1 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 16.06.2008
Tappedato: 1.07.2008