[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Stout III
Øltype: Foreign Stout (>1.065)
Antall poeng i konkurransen: 124
OG: 1071
FG: 1017
Farve (beregnet): 81,5 EBC
Beregnet bitter: 51,4 IBU
Vørtermengde: 70 l
Sluttvolum: 60 l
Malt & sukker
12000 gram 74,1| % Pale malt ? EBC
1000 gram 6,2 % Crystal malt ? EBC
1000 gram 6,2 % Roasted Barley ? EBC
1000 gram 6,2 % Wheat malt ? EBC
720 gram 4,4 % Black malt ? EBC
480 gram 3 % Chockolate malt ? EBC
Vann
47 l til innmesking
37 l til skylling
Meskeskjema
60 min 65 °C
Humle
40 gram Columbus Hel 17,2 %-alfa 120 min
40 gram Columbus Hel 17,2 %-alfa 30 min
20 gram Columbus Hel 17,2 %-alfa 10 min
30 gram East Kent Goldings Hel 4,2 %-alfa ? min
60 gram Fuggles Hel 4,5 %-alfa ? min
Krydder og andre tilsetninger
0,75 gram Protafloc koketid 20 min
Koketid
Total koketid vørter: 80 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP028 Bunnfall 1000
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 5 dager ved 21 °C
Lagring 14 dager ved 8 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 16.02.2008
Tappedato: 1.03.2008
Kommentar: [/tt]
Navn på brygget: Stout III
Øltype: Foreign Stout (>1.065)
Antall poeng i konkurransen: 124
OG: 1071
FG: 1017
Farve (beregnet): 81,5 EBC
Beregnet bitter: 51,4 IBU
Vørtermengde: 70 l
Sluttvolum: 60 l
Malt & sukker
12000 gram 74,1| % Pale malt ? EBC
1000 gram 6,2 % Crystal malt ? EBC
1000 gram 6,2 % Roasted Barley ? EBC
1000 gram 6,2 % Wheat malt ? EBC
720 gram 4,4 % Black malt ? EBC
480 gram 3 % Chockolate malt ? EBC
Vann
47 l til innmesking
37 l til skylling
Meskeskjema
60 min 65 °C
Humle
40 gram Columbus Hel 17,2 %-alfa 120 min
40 gram Columbus Hel 17,2 %-alfa 30 min
20 gram Columbus Hel 17,2 %-alfa 10 min
30 gram East Kent Goldings Hel 4,2 %-alfa ? min
60 gram Fuggles Hel 4,5 %-alfa ? min
Krydder og andre tilsetninger
0,75 gram Protafloc koketid 20 min
Koketid
Total koketid vørter: 80 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP028 Bunnfall 1000
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 5 dager ved 21 °C
Lagring 14 dager ved 8 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 16.02.2008
Tappedato: 1.03.2008
Kommentar: [/tt]