1. Ved ca hvilken alkohol-% må man pitche mer gjær ved karbonering? Vet det er avhengig av hvor mye alkohol gjæren man har brukt tåler, men hvor langt unna gjærens maks abv tørr man bevege seg før det er lurt å repitch?
2. Ved gjær som er veldig flokkulerende, er det da så lite gjær igjen i ølet at man bør tilsette mer ved karbonering?
3. Hvis man har cold-crashet sekundær, har man da nok gjær igjen til karbonering?
Skal flaske en Saison på 8,4% med Wyeast 3724 til helgen - det står at den tåler 12% ABV...
2. Ved gjær som er veldig flokkulerende, er det da så lite gjær igjen i ølet at man bør tilsette mer ved karbonering?
3. Hvis man har cold-crashet sekundær, har man da nok gjær igjen til karbonering?
Skal flaske en Saison på 8,4% med Wyeast 3724 til helgen - det står at den tåler 12% ABV...