Jeg har brukt altfor mange timer i dag på å prøve å forstå ølbrygging. Ja, jeg er relativt fersk i gamet, jeg bruker en BB30, og har tidligere brygget andres oppskrifter. Jeg har tenkt å brygge en IPA. Jeg har lest en del oppskrifter, og har latt meg inspirere av det jeg har lest, så dette er mitt første forsøk på egen oppskrift.
Spørsmålet til de erfarne ringrevene der ute, er om dette ser ut som en IPA som kan komme til å smake godt. Jeg har liggende Challenger-humle, 500 gr. Crystal og 500 gr. Münchener, og har tatt utgangspunkt i det. Setter stor pris på innspill.
Ettstegsmesking, 66 grader i en time.
6 kg. Maris Otter Pale Malt (5,5 7 EBC)
500 gr. Crystal Malt (150 EBC)
500 gr. Münchener Malt (23 28 EBC)
Kok i en time.
Bitterhumle: 30 gr. Cascade (7,7%)
20 gr. Challenger (7,5%)
Etter 45 minutter 20 gr. Cascade (7,7%)
20 gr. Challenger (7,5%)
Etter 55 minutter 10 gr. Cascade (7,7%)
Etter ferdig kok 10 gr. Cascade (7,7%)
Gjær: Safale US-05
Gjæring i 14 dager ved 20 grader, omstikking til nytt kar og tørrhumling (20 gr. Cascade (7,7%) i 7 dager, så flasking. Beregnet sluttvolum er 20 liter.
Jeg har brukt Beersmith for første gang i dag, og hvis jeg har forstått programmet riktig er dette estimatene: OG på 1,065 og FG på 1,012, IBU på 55,1, farge på 23,6 EBC og ABV på 6,9%.
Spørsmålet til de erfarne ringrevene der ute, er om dette ser ut som en IPA som kan komme til å smake godt. Jeg har liggende Challenger-humle, 500 gr. Crystal og 500 gr. Münchener, og har tatt utgangspunkt i det. Setter stor pris på innspill.
Ettstegsmesking, 66 grader i en time.
6 kg. Maris Otter Pale Malt (5,5 7 EBC)
500 gr. Crystal Malt (150 EBC)
500 gr. Münchener Malt (23 28 EBC)
Kok i en time.
Bitterhumle: 30 gr. Cascade (7,7%)
20 gr. Challenger (7,5%)
Etter 45 minutter 20 gr. Cascade (7,7%)
20 gr. Challenger (7,5%)
Etter 55 minutter 10 gr. Cascade (7,7%)
Etter ferdig kok 10 gr. Cascade (7,7%)
Gjær: Safale US-05
Gjæring i 14 dager ved 20 grader, omstikking til nytt kar og tørrhumling (20 gr. Cascade (7,7%) i 7 dager, så flasking. Beregnet sluttvolum er 20 liter.
Jeg har brukt Beersmith for første gang i dag, og hvis jeg har forstått programmet riktig er dette estimatene: OG på 1,065 og FG på 1,012, IBU på 55,1, farge på 23,6 EBC og ABV på 6,9%.