Takk for mange gode svar. Jeg tok sjansen på røret, og det funket jo fint! Litt tungt å løfte opp røret og kippe under den "stoppringen" når man var alene, men det gikk. Kjøpte en stor meskesleiv i går formiddag, den er jeg glad for at jeg hadde, både til å unngå klumper i mesken og til å få ut mest mulig væske og godsaker under skyllingen. Opplevde at termostaten gikk litt bananas rett etter at jeg hadde oppi malten, men det gikk seg til måtte bare passe på litt oftere enn forventet. Opplevde også at krana gikk tett (sikkert appelsinskall eller korianderfrø som er synderen her) det var IKKE gøy, måtte trikse til med heverten. Brygget er i bøtte nå, og jeg venter spent på det første ploppet. Spørsmål: når skal man ha i de 5-7 grammene sukker pr liter, som jeg har forstått danner kullsyre? Jeg tenker at man ikke kan ha det i rett før tapping, for da kan man ikke få blandet ut sukkerlaken uten å virvle opp bunnfallet. Eller tenker jeg feil her?