Eduard
Norbrygg-medlem
Thomas skrev en beskjed om at han tenkte å få til maltbrygging selv om han ikke har mye boltreplass:
Veldig interessant, for det er sikkert mange flere som prøver å få til brygging mens man har lite plass til bryggingen og ikke minst lagring av alt utstyr, noe som også treffer meg.
Linken hans viser til et forum der en fyr fra australia viser hvordan han med enkle midler får til et minibryggeri. Løsningen er enkel: bruk kokekaret som meskekar men ha malten i en slags sekk slik at den er lett å fjerne.
Prinsippet er det samme som i Leif Stana's bryggerioppsett, og den tyske Braumeister til Speidel gjør også noe sånt, med den forskjellen at det da er en slags indre kjel som man kan dra opp og lekke ut. Jeg tror tanken med meskesekken ville fungere aldeles bra med saftkokere og slik, bare man greier å isolere kjelen godt og slipper stegmesking.
Selv om det er mange bilder i den originale linken, så er det noen få her også:
Er det egentlig noen på forumet som benytter seg av dette prinsippet og kan si noe om det? Jeg tenker da spesielt på utbytte og varmefasthet.
Thomas skrev:Jeg jobber med å få plass til et bryggeri på 25kvm hybel... En "IKEA" løsning om du vil. Lett å stue bort når det ikke brukes. Problemet så langt har vært meskekar, men det ser ut som at jeg kanskje har funnet en løsning i BIAB - http://thebrewingnetwork.com/phpBB2/viewtopic.php?t=4650.
Veldig interessant, for det er sikkert mange flere som prøver å få til brygging mens man har lite plass til bryggingen og ikke minst lagring av alt utstyr, noe som også treffer meg.
Linken hans viser til et forum der en fyr fra australia viser hvordan han med enkle midler får til et minibryggeri. Løsningen er enkel: bruk kokekaret som meskekar men ha malten i en slags sekk slik at den er lett å fjerne.
Prinsippet er det samme som i Leif Stana's bryggerioppsett, og den tyske Braumeister til Speidel gjør også noe sånt, med den forskjellen at det da er en slags indre kjel som man kan dra opp og lekke ut. Jeg tror tanken med meskesekken ville fungere aldeles bra med saftkokere og slik, bare man greier å isolere kjelen godt og slipper stegmesking.
Selv om det er mange bilder i den originale linken, så er det noen få her også:
Er det egentlig noen på forumet som benytter seg av dette prinsippet og kan si noe om det? Jeg tenker da spesielt på utbytte og varmefasthet.