Lurer på noe ang. "mash efficiency"

Måler folk utbytteprosenten ut fra pre-boil OG og vørtermengde, eller verdier målt etter kok? Jeg mistet ca tre liter i humlegrums i en velhumlet IPA i dag, så
hvis jeg regner det bort, blir det 65,5% i stedet for 76% utbytte.

Vet ikke hva jeg skal forholde meg til, her i Beersmith?
 
ThomasRS skrev:
Måler folk utbytteprosenten ut fra pre-boil OG og vørtermengde, eller verdier målt etter kok? Jeg mistet ca tre liter i humlegrums i en velhumlet IPA i dag, så
hvis jeg regner det bort, blir det 65,5% i stedet for 76% utbytte.

Vet ikke hva jeg skal forholde meg til, her i Beersmith?
Bruker du beersmith er det veldig enkelt. Fyll ut alle tall i mash, boil, og fermenter. Da får du estimated mash eff. Total eff. Og da har du meskeeffektiviteten... Den er viktigest. Hvor mye humleguff og avkok du har er opp til deg....
 
Meskeeff. er antall liter og OG. Ofte lettast å berekne pre-boil. Brewhouse eff. er derimot minus tap til diverse som trub etc.
 
ThomasRS skrev:
Måler folk utbytteprosenten ut fra pre-boil OG og vørtermengde, eller verdier målt etter kok? Jeg mistet ca tre liter i humlegrums i en velhumlet IPA i dag, så
hvis jeg regner det bort, blir det 65,5% i stedet for 76% utbytte.

Vet ikke hva jeg skal forholde meg til, her i Beersmith?

Du må regne med det du mister i humle grums
 
Tilbake
Topp