Trenger noen tips fra erfarne bryggere her
Prøvesmakte en flaske i går av første brygg. Smaken var veldig god, men ølet var nesten helt dødt...
Det er en ale, og vi har fulgt oppskrift for ale mht. gjær/malt.
Ølet har stått 2 uker på flasker, med en sukkerlakeblanding på 120g fordelt på 19L øl.
Noen ideer til hvorfor dette ikke ble godt nok? Er det for lite sukker?
Vi har ikke filtrert ølet, men stukket om to ganger, hvor bunnfall ble etterlatt.
Kan man etterkarbonere, f.eks. ved å åpne flaskene og tilsette mere sukkerlake?
Og, går det an å bruke vanlig sukker? Det er vel ikke sterilt...
/eLC
Prøvesmakte en flaske i går av første brygg. Smaken var veldig god, men ølet var nesten helt dødt...
Det er en ale, og vi har fulgt oppskrift for ale mht. gjær/malt.
Ølet har stått 2 uker på flasker, med en sukkerlakeblanding på 120g fordelt på 19L øl.
Noen ideer til hvorfor dette ikke ble godt nok? Er det for lite sukker?
Vi har ikke filtrert ølet, men stukket om to ganger, hvor bunnfall ble etterlatt.
Kan man etterkarbonere, f.eks. ved å åpne flaskene og tilsette mere sukkerlake?
Og, går det an å bruke vanlig sukker? Det er vel ikke sterilt...
/eLC