Jeg har nå lagt 4 forskjellige IPA og de smaker bedre for hver gang. De siste 3 batchene var jeg veldig fornøyd med.
Sånn som det er nå lander jeg alltid på 8-8,5% prosent ifølge hydrometermålinger og det merkes godt etter å ha drukket 3-4 stk.
Jeg er ikke ute etter å bli så full som mulig, men har lyst å kose meg med ølet jeg lager. Det kan være at jeg har lav toleranse for alkohol. 5-5,5% hadde vært perfekt.
Kan dette oppnås uten å tynne ut ølet? Man kan jo alltids stoppe gjæringen tidligere, men det må vel gjøre noe med smaken? Ser for meg at det blir veldig søtt øl.
Sånn som det er nå lander jeg alltid på 8-8,5% prosent ifølge hydrometermålinger og det merkes godt etter å ha drukket 3-4 stk.
Jeg er ikke ute etter å bli så full som mulig, men har lyst å kose meg med ølet jeg lager. Det kan være at jeg har lav toleranse for alkohol. 5-5,5% hadde vært perfekt.
Kan dette oppnås uten å tynne ut ølet? Man kan jo alltids stoppe gjæringen tidligere, men det må vel gjøre noe med smaken? Ser for meg at det blir veldig søtt øl.