Jeg skal brygge en lys lager (Pilsner) til helgen, og lurte litt på hva folk mener om temperaturen ved innmesking?
Det er vel vanligvis anbefalt å ha meskevannet noen grader høyere enn mesketemperaturen fordi temperaturen vil synke litt når man tilsetter "kald" malt. Men spiller det noen rolle om jeg tilsetter malten ved mesketemperatur? den vil jo synke noen grader før den stiger opp igjen til rett mesketemp, men gjør det noe for/mot når det er pilsner malt jeg bruker, og skal lage en lys lager?
Det er vel vanligvis anbefalt å ha meskevannet noen grader høyere enn mesketemperaturen fordi temperaturen vil synke litt når man tilsetter "kald" malt. Men spiller det noen rolle om jeg tilsetter malten ved mesketemperatur? den vil jo synke noen grader før den stiger opp igjen til rett mesketemp, men gjør det noe for/mot når det er pilsner malt jeg bruker, og skal lage en lys lager?