I mitt bryggeri så øker SG rundt 10-15 poeng etter 90 minutter kok (avhengig av hvor kraftig kok/mange watt jeg benytter)
Vet ikke hvilken OG du sikter mot, men du kan jo ta en ny prøve etter ca. 70 minutter kok og sjekke igjen, husk å kjøl ned eller korriger hydrometer avlesningen etter temperatur. Kan nok være greit å titte litt etter DME påsan og regne litt på hvor mye du ev. trenger kanskje? Tilsett ev. DME når det er 15 minutter igjen av koketiden.
Bruker kalkis på Brewersfriend, og jeg regner at du må koke bort 7,3 liter den neste timen for å havne på 1.046. Dette tilsvarer 30% avdampning. Hvis jeg ikke er helt på villspor må du nok frem med noe DME med mindre det er en veldig liten batch du planlegger.
Rører dere i vøreteren før dere tar måler tettheten? Under meskingen synker sukkeret til bunnen av karet.
Rør godt eller ta en prøve etter at det har kokt opp, så får dere riktig OG.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.