Geir Ove
Dommer
Har brygget juleøl med wlp 833 German bock. OG var 1070 og det ble laget 1/2 liter starter med magnetrører (spray malt)
Dette har stått til gjæring i 11 dager på 11 grader C. I dag målte jeg den til 1035. Bør temperaturen heves noen dager eller er jeg bare utolmodig? Bør den stikkes om? Den lukter veldig godt, men siden det er min første juleøl vil jeg gjerne at det skal bli best mulig.
Har brygget 12 ales og en pilsner til nå. Pilsneren blir bare bedre og bedre med lagringen. Siden Juleølen og må lagres har jeg Jo ikke mulighet til å sette nytt brygg. Setter derfor min lit til det fantastiske forumet og deres erfaring i søken etter råd.
Dette har stått til gjæring i 11 dager på 11 grader C. I dag målte jeg den til 1035. Bør temperaturen heves noen dager eller er jeg bare utolmodig? Bør den stikkes om? Den lukter veldig godt, men siden det er min første juleøl vil jeg gjerne at det skal bli best mulig.
Har brygget 12 ales og en pilsner til nå. Pilsneren blir bare bedre og bedre med lagringen. Siden Juleølen og må lagres har jeg Jo ikke mulighet til å sette nytt brygg. Setter derfor min lit til det fantastiske forumet og deres erfaring i søken etter råd.