Kenneth N
Norbrygg-medlem
Har nå 2 brygg (+ ett mjødbrygg) bak meg. Det første var et coopers-sett, som ikke falt i smak (madammen liker det riktignok). Det andre var et brygg med humle, flytende maltekstrakt, flytende gjær, rikelig spesialmalt etc.
Dette andre brygget var en stout. Jeg kokte opp ca 11-12 liter vørter som jeg i etterkant vannet ut til 23 liter (ble ca 4,5% tilslutt). Dette smaker fryktelig lite! Det ble alt for lite bittert, slik jeg regnet med. Skummet og fargen er det eneste jeg er fornøyd med. Jeg kjenner alle smakene, men de er veldig godt gjemt synes nå jeg. Note to self: Heller bare brygg 11 liter neste gang, og heller få et bedre øl. Så dette er nå planen!
Siden jeg planlegger å brygge mer på nyåret lurer jeg på en ting.
Driver med partial mash. Trakk spesialmalt i 30 min på 65-75 grader (steg gradvis). Kan dette ha påvirket at smakene ikke kom frem? Eller er det kun det at jeg tynnet ut hele sulatmitten etter kokinga?
Tips til mine mindre brygg?
Dette andre brygget var en stout. Jeg kokte opp ca 11-12 liter vørter som jeg i etterkant vannet ut til 23 liter (ble ca 4,5% tilslutt). Dette smaker fryktelig lite! Det ble alt for lite bittert, slik jeg regnet med. Skummet og fargen er det eneste jeg er fornøyd med. Jeg kjenner alle smakene, men de er veldig godt gjemt synes nå jeg. Note to self: Heller bare brygg 11 liter neste gang, og heller få et bedre øl. Så dette er nå planen!
Siden jeg planlegger å brygge mer på nyåret lurer jeg på en ting.
Driver med partial mash. Trakk spesialmalt i 30 min på 65-75 grader (steg gradvis). Kan dette ha påvirket at smakene ikke kom frem? Eller er det kun det at jeg tynnet ut hele sulatmitten etter kokinga?
Tips til mine mindre brygg?