west-coastWC? WP?
whirlpool
west-coastWC? WP?
Word Perfectwest-coast
whirlpool
west-coast
whirlpool
WP i WC er vel det man får etter å ha helt ut en mislykket batch.Word Perfect
Helt greit@Kold Brygg er et hestehode foran. Gjorde det vel bra i NM også?
Må si det er utrolig kult at det ikke trengs fancy duppeditter for å vinne IPA-klassen! Jeg forteller det til alle som vil høre.Helt greit
Deler selvfølgelig oppskriften igjen om noen ønsker å brygge en Kold IPA.
![]()
Oi! Meskes det i 14 timer? Det har jeg ikke sett før, hva er formålet med pastoriseringen på 650 minutter?Helt greit
Deler selvfølgelig oppskriften igjen om noen ønsker å brygge en Kold IPA.
![]()
Nattmesk. Varer aldri så lenge, det er bare i tilfelle jeg er treg. 60 min på hovedsteg. 60 min på 72° og resten på 78°. Går rett på skylling når skyllevann er klart.Oi! Meskes det i 14 timer? Det har jeg ikke sett før, hva er formålet med pastoriseringen på 650 minutter?
Enig med Kurt - gratulerer!!Helt greit
Deler selvfølgelig oppskriften igjen om noen ønsker å brygge en Kold IPA.
![]()
Batteri?ang diagrammen - den viser temp, SG og hva er den tredje (grøn)?
Takk, den siste er som Bugge skriver batteri. Tror ikke det har betydning for sluttresultatetEnig med Kurt - gratulerer!!
ang diagrammen - den viser temp, SG og hva er den tredje (grøn)?
Nici
FWH eller First Wort Hop. Du trenger ca. 10% mindre humle og du får en mer avrundet smak av den.Jeg skal brygge cold IPA i påsken, og må naturligvis la meg inspirere av Kold IPA!
I oppskriften ser jeg du skriver at første humletilsetning tilsettes ved meskeslutt. Det har jeg ikke gjort før. Du tilsetter altså humlen så ført masken er fjernet, før oppvarming mot kok? Er det noen spesiell grunn til at du valgte det?
Det er lenge siden jeg gjorde dette, og jeg er usikker på om jeg vil gjøre det igjen. Primært fordi jeg nå diphopper framfor å kjøre klassisk Whirlpool.Jeg skal brygge cold IPA i påsken, og må naturligvis la meg inspirere av Kold IPA!
I oppskriften ser jeg du skriver at første humletilsetning tilsettes ved meskeslutt. Det har jeg ikke gjort før. Du tilsetter altså humlen så ført masken er fjernet, før oppvarming mot kok? Er det noen spesiell grunn til at du valgte det?
- mener noenFWH eller First Wort Hop. Du trenger ca. 10% mindre humle og du får en mer avrundet smak av den.
EDIT: Her er Gahrs innlegg med referanse.
Det mest interessante med det første eksperimentet var at IBU kalkulatorene bommet fullstendig på IBU vs. lab målte verdier!- mener noen.
Dette er av de spørsmåla det aldri kommer til å bli noen enighet om. Gordon Strong (BJCP-sjefen) er en som særlig har reklamert for denne teknikken.
To brulosophy-exbeerimenter støtter dem som hevder det ikke er noen merkbar forskjell:
![]()
exBEERiment | First Wort Hop vs. 60 Minute Addition In A German Helles Exportbier - Brülosophy
Author: Marshall Schott I learned of first wort hopping years ago when someone on a homebrewing forum claimed it was […]brulosophy.com
![]()
exBEERiment | Impact First Wort Hopping Has On A Munich Helles - Brülosophy
Author: Marshall Schott First wort hopping (FWH) refers to a brewing practice wherein hops, usually those typically used as aroma […]brulosophy.com
Jeg er ikke helt fornøyd med aromaen på IPA-ene mine, men jeg synes det er bedre med diphopping. Men jeg skulle gjerne hatt enda mer. I tillegg har Grainfather en grense på 150-200 gram humle før det innebygde filteret begynner å få problemer. Når diphopping gir en enklere tapping i tillegg til litt bedre aroma blir valget veldig enkelt.@Kold Brygg , det at du nå diphopper istedenfor whirlpool betyr at du er mer fornøyd med den metoden?
Jeg har forsøkt flere metoder og kan ikke si at noen av disse gir veldig stor forskjell i sluttresultatet. Jeg bruker metoden jeg opplever som enklest i min prosess.Hvordan går du fram?
Jeg går ut ifra at du tørrhumler som vanlig?Jeg er ikke helt fornøyd med aromaen på IPA-ene mine, men jeg synes det er bedre med diphopping. Men jeg skulle gjerne hatt enda mer. I tillegg har Grainfather en grense på 150-200 gram humle før det innebygde filteret begynner å få problemer. Når diphopping gir en enklere tapping i tillegg til litt bedre aroma blir valget veldig enkelt.
Jeg har forsøkt flere metoder og kan ikke si at noen av disse gir veldig stor forskjell i sluttresultatet. Jeg bruker metoden jeg opplever som enklest i min prosess.
Jeg brygger 22-25 liter. Jeg tapper 2-3 liter vørter etter oppkok i en egnet beholder, også kalt gryte.
Gryta har jeg plassert i vannbad i skyllevannskjelen, steikeovnen og metoden jeg bruker nå, laveste temperatur på en gammel komfyr.
Vørteren kjøles litt bare av gryta, når den er ca 80° C tilsettes humle som kjøler enda litt. Jeg tilsetter også Fermaid O og servomyces samtidig. Rører med desinfisert (sikkert unødvendig) skje, setter på lokk og lar stå på på komfyren i 15-20 minutter før varmen slås av. Lar gryta stå slik at det kjøles litt før hele humlesuppa helles i gjæringskaret, det drar vanligvis opp temperaturen et par grader. Tilsetter oksygen og gjær i etterkant.
Det stemmer 2-3 dager.Jeg går ut ifra at du tørrhumler som vanlig?