Har lyst til å brygge en Kølsch på ekstrakt og steeping, men finner ikke noen gode oppskrifter for ekstrakt.
Jeg vet liksom ikke helt hvilke korn typer jeg kan bruke i en Kølsch som egner seg til steeping, og hvor mye som bør brukes.
En annen ting jeg lurer på er når man setter opp en oppskrift i beercalc.dk og man f.eks. skal bruke 10%
av en korntype som skal steepes. Blir det da riktig å justere mengden til man får 10% i programmet?
For utbyttet blir jo ikke 100% fra steepingen ville jeg tro. Litt dårlig forklart.
Men hvis noen har en link til eller har en oppskrift/tips til hva jeg kan bruke så blir jeg veldig takknemmelig.
Mvh
Jeg vet liksom ikke helt hvilke korn typer jeg kan bruke i en Kølsch som egner seg til steeping, og hvor mye som bør brukes.
En annen ting jeg lurer på er når man setter opp en oppskrift i beercalc.dk og man f.eks. skal bruke 10%
av en korntype som skal steepes. Blir det da riktig å justere mengden til man får 10% i programmet?
For utbyttet blir jo ikke 100% fra steepingen ville jeg tro. Litt dårlig forklart.
Men hvis noen har en link til eller har en oppskrift/tips til hva jeg kan bruke så blir jeg veldig takknemmelig.
Mvh