Kom over en post på forumet til Vin&Bar der det var en oppskrift hvor man benytter gelatin for å klarne ølet. Jeg har hørt om denne teknikken tidligere, men da ifm klarning av sats...
For de som ikke har hørt om dette tidligere, så er poenget å blande ut gelatin i varmt vann, helle dette oppi satsen (evt. ølet?). Gelatinen blir fast og fungerer som et "lokk" som vil falle til bunn. Resultatet er en klar sats som man kan... ja... gjøre noe med
Har aldri tenkt over at dette kanskje kan være en måte å klarne øl på? Noen som har prøvd det, eller har noen tanker om hvorfor dette ikke kan/kan fungere? Dersom det ikke setter smak, så må det jo være en rimelig bra måte å få klarne ølet rimelig kjapt etter gjæring?
Noen tanker?
For de som ikke har hørt om dette tidligere, så er poenget å blande ut gelatin i varmt vann, helle dette oppi satsen (evt. ølet?). Gelatinen blir fast og fungerer som et "lokk" som vil falle til bunn. Resultatet er en klar sats som man kan... ja... gjøre noe med
Har aldri tenkt over at dette kanskje kan være en måte å klarne øl på? Noen som har prøvd det, eller har noen tanker om hvorfor dette ikke kan/kan fungere? Dersom det ikke setter smak, så må det jo være en rimelig bra måte å få klarne ølet rimelig kjapt etter gjæring?
Noen tanker?