Jeg har en hefe som snart skal flaskes. Tenkte å gjøre et eksperiment som skal være så nærliggende til typisk hjemmebryggerpraksis som mulig.
Skal karbonere en del av batchen på vanlig måte, med speise, og en del med sukkerlake.
Target karbonering er 7g/l co2. Dvs 85g speise, og 5.3g sukker pr halvalitersflaske iflg Brewersfriend.
Egentlig så er g/l co2 = vol*1.96, men brewersfriend har rundet det av til *2, så jeg bruker 3.5 volum co2, siden det skal stemme best mulig med hvordan folk bruker f.eks den siden.
Så er det det med utblanding av sukkerlake. Dette blir tilsatt med doseringssprøyte. Noen som har et godt forholdstall på vann og sukker?
Det blir vanlig bordsukker for å holde det så nære til vanlig praksis.
Skal karbonere en del av batchen på vanlig måte, med speise, og en del med sukkerlake.
Target karbonering er 7g/l co2. Dvs 85g speise, og 5.3g sukker pr halvalitersflaske iflg Brewersfriend.
Egentlig så er g/l co2 = vol*1.96, men brewersfriend har rundet det av til *2, så jeg bruker 3.5 volum co2, siden det skal stemme best mulig med hvordan folk bruker f.eks den siden.
Så er det det med utblanding av sukkerlake. Dette blir tilsatt med doseringssprøyte. Noen som har et godt forholdstall på vann og sukker?
Det blir vanlig bordsukker for å holde det så nære til vanlig praksis.