V
Vidar Ø
Vi har laget en tsjekkisk pilsner. OG var 1052 og FG 1013. Tilsatte sukkerlake og flasket ølet da gjæringen var ferdig. Ble satt direkte i garasjen, og har stått der i snart to uker på 2-3 grader.
Her sier vel egentlig teorien at ølet skal først skal stå varmt en uke, for kullsyre, og så kaldt. (Har finstudert teiorien nå i ettertid).
Har prøvd en flaske nå, og ølet er veldig daut. Mener å huske at jeg tidligere har fått fin kullsyre i ølet ved først å sette det kaldt og deretter å sette det varmt en god stund etter flasking. Hva er lurest nå, sette ølet varmt noen dager og så kaldt eller la det stå kaldt et par uker til og så varmt? Noen som har erfaringer?
Her sier vel egentlig teorien at ølet skal først skal stå varmt en uke, for kullsyre, og så kaldt. (Har finstudert teiorien nå i ettertid).
Har prøvd en flaske nå, og ølet er veldig daut. Mener å huske at jeg tidligere har fått fin kullsyre i ølet ved først å sette det kaldt og deretter å sette det varmt en god stund etter flasking. Hva er lurest nå, sette ølet varmt noen dager og så kaldt eller la det stå kaldt et par uker til og så varmt? Noen som har erfaringer?