Er i fare for å spørre om emne som er diskutert opp og i mente, men spør nå allikevel (og ja: har lest ALT!..):
Første lyse sommeralen er satt til karbonering på 1,5 liters pet. 141 gram hvitt sukker, kokt inn med 5 dl vann. Blandet med ferdig gjæret øl (stormgjæring i 2 døgn, avsluttet etter 6 døgn) i nytt kar. FG var vel høy (1022), men skjønner at dette ikke skal ha så mye å si (OG var 1068).
Spørsmålet er: trenger jeg å frykte flaskebomber? Fylte 1,1 liter på hver flaske og trykte ut en del luft før korking. Allerede nå etter 1/2 døgn er flaskene begynt å bli harde. Temp ca 20 grader.
Hvor lenge skal de stå varmt? Og: kan jeg stikke om til glass innen en uke (ferie), eller bør de stå på pet til jeg er hjemme (3 uker)?
Takker for svar!
Første lyse sommeralen er satt til karbonering på 1,5 liters pet. 141 gram hvitt sukker, kokt inn med 5 dl vann. Blandet med ferdig gjæret øl (stormgjæring i 2 døgn, avsluttet etter 6 døgn) i nytt kar. FG var vel høy (1022), men skjønner at dette ikke skal ha så mye å si (OG var 1068).
Spørsmålet er: trenger jeg å frykte flaskebomber? Fylte 1,1 liter på hver flaske og trykte ut en del luft før korking. Allerede nå etter 1/2 døgn er flaskene begynt å bli harde. Temp ca 20 grader.
Hvor lenge skal de stå varmt? Og: kan jeg stikke om til glass innen en uke (ferie), eller bør de stå på pet til jeg er hjemme (3 uker)?
Takker for svar!