Hei,
Etter at jeg på mine to siste brygg har fått ganske overkarbonert øl så ønsker jeg nå litt hjelp av dere til å bekrefte min teori om årsak.
Har på disse to bryggene ikke tatt med i betraktning at jeg har cold crashet og tilsatt bordsukker under omstikking / påfylling til flaske rett fra cold crash temperatur på 4-5 grader.
Og da uten justering med tanke på at CO2 innholdet i kald øl er mye høyere enn ved romtemperatur.
Ut ifra hva jeg kan skjønne utifra Brewersfriend sin priming kalkulator så burde jeg nesten halvert mengden sukker ved 4-5 grader i forhold til om ølet holdt romtemperatur.
Høres dette riktig ut etter deres mening ?
Kan man stole på denne priming kalkulatoren ?
Eks.
20 liter pils velger jeg skal ha et CO2 innhold på 2.2
Sukker tilsatt ved 23 grader : 112.5g
Sukker tilsatt ved 5 grader : 61.5g
Altså nesten en halvering
Etter at jeg på mine to siste brygg har fått ganske overkarbonert øl så ønsker jeg nå litt hjelp av dere til å bekrefte min teori om årsak.
Har på disse to bryggene ikke tatt med i betraktning at jeg har cold crashet og tilsatt bordsukker under omstikking / påfylling til flaske rett fra cold crash temperatur på 4-5 grader.
Og da uten justering med tanke på at CO2 innholdet i kald øl er mye høyere enn ved romtemperatur.
Ut ifra hva jeg kan skjønne utifra Brewersfriend sin priming kalkulator så burde jeg nesten halvert mengden sukker ved 4-5 grader i forhold til om ølet holdt romtemperatur.
Høres dette riktig ut etter deres mening ?
Kan man stole på denne priming kalkulatoren ?
Eks.
20 liter pils velger jeg skal ha et CO2 innhold på 2.2
Sukker tilsatt ved 23 grader : 112.5g
Sukker tilsatt ved 5 grader : 61.5g
Altså nesten en halvering