arvidg
Norbrygg-medlem
Hei igjen, ærede bryggeguruer (og andre)!
Jeg har pleid å gjære ølet mitt i minst to uker uansett om det trenger det eller ikke, men nå på søndag brygget jeg en wit som kan se ut som den har gjæret ferdig allerede. OG=1067. SG=1016 i forgårs, SG=1016 i går, og om den har SG=1016 i dag (som uansett tilsvarer 75% utgjæringsgrad) burde den vel være klar til tapping på flaske. Eller?
Hva har jeg å vinne på å la den stå ei uke til eller fort vekk to? (Jeg får nemlig ikke flasket den neste helg.)
Jeg har i og for seg tenkt å vanne den ut (!) før flasking; jeg gjæret et mindre volum og sterkere øl enn jeg hadde tenkt, så var jeg sikker på å få plass til en relativt eksplosiv gjær. Vil dette påvirke hvorvidt den plutselig finner på å gjære enda lenger ut?
Jeg har pleid å gjære ølet mitt i minst to uker uansett om det trenger det eller ikke, men nå på søndag brygget jeg en wit som kan se ut som den har gjæret ferdig allerede. OG=1067. SG=1016 i forgårs, SG=1016 i går, og om den har SG=1016 i dag (som uansett tilsvarer 75% utgjæringsgrad) burde den vel være klar til tapping på flaske. Eller?
Hva har jeg å vinne på å la den stå ei uke til eller fort vekk to? (Jeg får nemlig ikke flasket den neste helg.)
Jeg har i og for seg tenkt å vanne den ut (!) før flasking; jeg gjæret et mindre volum og sterkere øl enn jeg hadde tenkt, så var jeg sikker på å få plass til en relativt eksplosiv gjær. Vil dette påvirke hvorvidt den plutselig finner på å gjære enda lenger ut?