Julematøl

Ikke lenge SÅ til jul og det er derfor rett og rimelig å begynne å tenke på et brygg eller to i den sammenhengen.
Hos oss går det stort sett i ribbe på julaften, men det blir også en del andre typer julemat iløpet av romjulen.
Tenkte derfor å leite rundt etter øl som passer bedre til de forskjellige rettene.

Er det noen som har oppskrifter, tips o.l. med tanke på øl til de forskjellige typer julemat?
 
Tenker å brygge en Arrogant Bastard-klone til pinnekjøttet denne gangen. Tipper det vil gjøre susen.
 
Kan fungere bra det. Kanskje særlig til svineribbe. den svake røstigheten i ølet kan være en fin kontrast til sødmen i kjøttet.
 
Vil også tro at en klassisk engelsk IPA og extra special bitter vil virke godt da de engelske humlene er mer "florale og krydder".
Ellers så er også en Mild et svært godt øl til mat, da det har lite bitterhet vil det nok fungere godt til feks. smalahove, svinesteik og lutefisk.
 
Tilbake
Topp