Bjarte H skrev:IWAKI
MARCH
Tja, gode pumper begge deler (har sjølv ei March og tre IWAKI). Men er det nokon som har sett "kniv og gaffel"-stempel på dei? Eller eit papir som viser næringsmiddelgodkjenningen?
IWAKI-pumpene er ikkje anbefalt å bruke over 80 °C, og er ikkje eigentleg berekna på næringsmiddel. Men matereala dei er laga av er "food-safe" til over kokepunktet så langt eg har klart å funne ut. Begrensingen på 80 °C er først og fremst for at ikkje sjølve pumpehuset skal svikte om den blir brukt i eit trykksatt lukka system, March har liknande data for sine pumper.
Mine IWAKI får kokande vørter kvar gang eg bryggar, og ingen visar teikn til svikt på nokon måte.
March 809 som er mykje brukt til brygging var opprinneleg laga for vatnsirkulasjon i varmeanlegg og liknande, heilt til nokon fant ut at det var ei fin bryggepumpe. Her er og sjølve materialane "food-safe".