Har brygget min andre batch i helgen. Jeg følte at ting gikk greit under meskingen til jeg fant ut at gravity var 1.032 før kokingen. Jeg dampet en halvtime til men målte det samme etterpå. Jeg sørget for at øl ble 20 c under målingen begge gangene. Etter oppskrift er OG 1.060 SG1.055 og FG 1.014. Gjæring startet ca 24 timer senere, nå er det litt trøkk på gjære låsen og en god del skumm på toppen, også har temperatur i bøtten stiget 2 grader. Nå 21 grader. Hva er det som jeg har gjort for at SG ble så lav som det ble ??? Det er kanskje en liten mulighet at hydrometer er ikke helt fungerende ( det er billig type ). Også jeg skal tilsette mer humle etter at øl har stått 1 uke, om SG er så lav blir det før mye humle smak for så alkoholfattig øl ?? Ellers har brygging vært en gøy ting så langt og jeg håper å lære mer etterhvert..