Prøvde et par ganger å lage et lettøl som skulle fungere som "hverdagsøl", men blei liksom aldri helt fornøyd med resultatet, lyst øl med en god del alkohol.(vol 2,5-3`)
Prosjekt:
Tok 5 liter av en god Pale Ale jeg har stående og puttet det i gryta, satte på varmen og varmet opp til ca 85`C i 30 min, hadde et stort lokk noen cm over gryten med ca 10` vinkel, og samlet opp det som kondenserte på lokket i en liten balje. Tipper spriten var 40-50% ca 0,5dl, smakte crap.
Vet ikke om dette i seg selv er ulovelig?, men ser en god del mesterkokker som bruker både øl og vin i matlagingen som dem koker opp under lokk, samt at sikkert halve Norges befolkning når det nermer seg Jul og dem står på trappa å koser seg med Rødvinsgløggen, så håper og tror jeg er innenfor Norskt regelverk.
Satte gryten i kaldt vann, og helte ølet over på fat. Satte trykket på 3 bar og ristet inn en del co2, og så trykket ned på 1,2bar og lot fatet stå i kjøleskapet over natten.
Resultatet ble faktisk veldig bra, men mangler litt på orginal PA-en.
Noen som har prøvd lignende, eller har innspill som kan gjøre lettølet bedre?
Prosjekt:
Tok 5 liter av en god Pale Ale jeg har stående og puttet det i gryta, satte på varmen og varmet opp til ca 85`C i 30 min, hadde et stort lokk noen cm over gryten med ca 10` vinkel, og samlet opp det som kondenserte på lokket i en liten balje. Tipper spriten var 40-50% ca 0,5dl, smakte crap.
Vet ikke om dette i seg selv er ulovelig?, men ser en god del mesterkokker som bruker både øl og vin i matlagingen som dem koker opp under lokk, samt at sikkert halve Norges befolkning når det nermer seg Jul og dem står på trappa å koser seg med Rødvinsgløggen, så håper og tror jeg er innenfor Norskt regelverk.
Satte gryten i kaldt vann, og helte ølet over på fat. Satte trykket på 3 bar og ristet inn en del co2, og så trykket ned på 1,2bar og lot fatet stå i kjøleskapet over natten.
Resultatet ble faktisk veldig bra, men mangler litt på orginal PA-en.
Noen som har prøvd lignende, eller har innspill som kan gjøre lettølet bedre?