Innspill på APA

Volume: 23 liters
OG: 1054
FG:
Alcohol: 5.4 % by vol.
Colour: 13 EBC (Amber)
Bitterness: 41 IBU
BU/GU: 0.75

Fermentables
Pale Malt 7 EBC 3EBC 4500 g
Cara Crystal 120 EBC 120EBC 200 g
Melanoidin Malt 69EBC 150 g
Munich Malt 20 EBC 20EBC 100 g


Hops
Chinook 12.6% alpha 25g 60minutes
Amarillo 10.7% alpha 20g 10minutes
Centennial 10% alpha 15g 5minutes
Centennial 11% alpha 10g dry hopped


Fermentation
Yeast: Safale US-05

Brygget denne idag, og treng litt innspill på tørrhumle. Har planlagt 10 gram med centennial.
Skal eg ha meir i eller skal eg bruke amarillo også?
 
Nå vet ikke hvor mye humle aroma du liker men syntes kanskje 10 gram er lit lite.
Og har ikke tørrhumlet med cenntenial før men jeg har tidligere brukt rundt 50-60 gram og syntes det ikke er for mye.
Kommer selv til å øke tørrhumlingen enda mer neste gang.

Uansett skulle man få en for voldsom humle aroma(viss det er da mulig ;D) lagre litt så vil vell det dempe seg.
 
Vurdera då å forandre tørrhumlinga til 20 gram Centennial og 20 gram Chinook.
Skal eg legge til Amarillo og, eller erstatte den med ei av humlene?
 
Har sett at flere som syntes at amarillo og cenntenial er en knall kombo.
Sikkert flere som har mye mer erfaring med disse humlene enn meg....
Blir sikker veldig godt øl :biersmile:
 
Tilbake
Topp