Infisert??

skr1970

Norbrygg-medlem
Ligger en tykk grøt på toppen av brygget. Har gjæret i 2 uker og tørrhumlet i 1 uke. Belegget er ganske tykt. Smakte på ølet og det var ingen tydelig usmak. Er det infisert? Er gjæret ned til 1,010.
 

Vedlegg

  • bilde.JPG
    bilde.JPG
    230,8 KB · Sett: 527
Ser helt normalt ut. Når det er helt stille i gjærlåsen kan du flytte det inn i kjøleskapet eller et annet kaldt sted for et par døgn før flasking/fating.
 
Spørsmålet mitt er; kva tilseier at dette er infisert? Det er dette som er spørsmålet, alt anna grums betyr ikkje infeksjon.
 
Google bilder av "infected beer" eller "Lactobacillus infection" så ser du hva infisert øl ser ut som.
 
Har stått kaldt nå i 3 dager og ser ut for at grumset er bunnfallet. Er spent på utfallet. :jaha:
 
Krausen kan ta mange former, denne eplekaka er en av mine favoritter:

http://2.bp.blogspot.com/-z3WTJBbPSac/UgD3W-q5A9I/AAAAAAAAAgk/XAM_Qd2MtD8/s1600/20130806_061431+(1280x960).jpg
 
Tilbake
Topp