Infeksjonsfare

Larsaron

Norbrygg-medlem
Hei

Ser det er et innlegg med samme tematikk under, men infare for å kuppe tråder spør jeg i egen.

Flasket 20 liter med apa i går, og alt gikk etter planen helt til jeg skulle blande inn sukkerlaken i fat 2. Har ikke autohevert, så brukte en silikonslange som hevet, og i frykt for basilusker ville jeg ikke suge for å vakuumere slangen. Jeg vasket og desinfisere den og et par oppvaskhandsker, kveilet slangen pent og dyppet herligheten i gjæringskaret det skulle tappes fra. Slangen fylte seg og transport av øl til nytt fat var et faktum. I ettertid kom jeg til å tenke på om det var så j***** lurt å dyppe noe som helst i ølet. Er det ikke nå en fare for infeksjon?
 
Alkoholen og pHen i ølet er med på å dempe infeksjonsfaren. Samt du kokte silikonslangen. Faren er nok minimal.

RDWHAHB
 
Aahh. Vil anbefale å koke silikonslangene også. Da er du sikker på at alt er dødt (99.9%). Det har nok gått greit.
 
Tilbake
Topp