Gahr
Norbrygg-medlem
Davs,
Jeg skal straks i gang med en kölsch, som jeg har tenkt å gjære i kjøleskap på16 °C. Jeg kjøpte for en stund siden en slik: http://www.elv.de/output/controller.aspx?cid=74&detail=10&detail2=9470, og lurte egentlig bare på hvor stor hysteresen bør være under gjæring. Det beste er vel egentlig å stille den inn så "trang" som mulig, for å få jevn temperatur, men for å unngå at kjøleskapet sier takk for seg altfor fort, bør det vel være en viss forskjell på inn- og utkoblingstemperaturen? Er 0,5 °C for lite i så måte? Når jeg serverer øl fra kjøleskapet, bruker jeg 1 °C, men da ligger føleren bare løst inni skapet, så svingningene i selve ølet vil være mindre. Ved gjæring vil jeg måle temperaturen i selve ølet.
Jeg skal straks i gang med en kölsch, som jeg har tenkt å gjære i kjøleskap på16 °C. Jeg kjøpte for en stund siden en slik: http://www.elv.de/output/controller.aspx?cid=74&detail=10&detail2=9470, og lurte egentlig bare på hvor stor hysteresen bør være under gjæring. Det beste er vel egentlig å stille den inn så "trang" som mulig, for å få jevn temperatur, men for å unngå at kjøleskapet sier takk for seg altfor fort, bør det vel være en viss forskjell på inn- og utkoblingstemperaturen? Er 0,5 °C for lite i så måte? Når jeg serverer øl fra kjøleskapet, bruker jeg 1 °C, men da ligger føleren bare løst inni skapet, så svingningene i selve ølet vil være mindre. Ved gjæring vil jeg måle temperaturen i selve ølet.