Hvordan beregne mengde ferskgjær ved topp høsting

Hei.

har 2 brygg gående med wyeast 1318 III. Vil topp høste gjær derfra til neste IPA.

En 25 liters batch, OG ca 1060-1065

Hvor mye av "skummet" på topp bør man ha med for å treffe noenlunde?

Har brukt en starter på begge brygg, nr 2 hjalp jeg litt med 0.3 dl skum fra forrige brygg,,men jeg vet ikke hvor mye dette utgjør i antall celler.

Noen som kan hjelpe.?
 
Fra en som jobbet hos Kinn:

For ale optil 1.050; 0.25g/liter/°Plato
For lager og sterkere ale øk opp til 0.35-40g

Det er lettere å få konsistente mengder ved vekt enn volum
 
Hei!

Jeg har tenkt å prøve meg på høsting av gjær for første gang (WLP300), og fant denne tråden nyttig. Jeg har lagt inn tallene i Mr. Malty, og jeg får da 127 ml. Dette er med de foreslåtte verdiene for "yeast concentration" og "non-yeast percentage" og en viability på 100%.

Jeg mener imidlertid å ha lest et sted på forumet at topphøstet gjær er mer vital og renere enn gjær høstet fra bunnkaka

1) Det burde vel tilsi at man kan bruke mindre? Skal man da justere opp "yeast concentration" og/eller justere ned "non-yeast percentage", eventuelt hvor mye?

2) Blir det riktig å sette viability til 100%?

3) Kan det være fare for overpitching når man bruker topphøstet gjær, men har beregnet mengden med utgangspunkt i slurry?

Setter pris på innspill!
 
Tilbake
Topp