Hei.
Har satt en starter med wyeast 1056, men da jeg skal sette en starter til, og kun har en erlenmeyerkolbe til røreren, helte jeg 1056-starteren over på denne beholderen etter å ha dekantert. Som dere ser av bildet, har gjæren begynt å legge seg etter fire timer i kjøleskap på nytt. MEN her er det to lag. Det nederste hvite, og et mørkere lag over det igjen. Hvilket av lagene er gjæren? Er det hvite laget gjær og det over bare grums og slagg? Eller er det omvendt? Moro å vite.
Har satt en starter med wyeast 1056, men da jeg skal sette en starter til, og kun har en erlenmeyerkolbe til røreren, helte jeg 1056-starteren over på denne beholderen etter å ha dekantert. Som dere ser av bildet, har gjæren begynt å legge seg etter fire timer i kjøleskap på nytt. MEN her er det to lag. Det nederste hvite, og et mørkere lag over det igjen. Hvilket av lagene er gjæren? Er det hvite laget gjær og det over bare grums og slagg? Eller er det omvendt? Moro å vite.