Rulu,
New Zealand, luktet på denne hos en bryggerkollega, stikkelsbærduft: Nelson Sauvin Pellets 11.3% 100g Vakuum pakket -
http://bryggeland.no/humle/pellets-100-gr/nelson-sauvin-pellets-12-3-100g-vakuum-pakket.html - ser virkelig spennende ut, skal prøve den i en APA en gang.
Gahr,
Greit, da er det kun et spørsmål om å finne det som passer best for min smak. Men jeg skulle også likt å brygge et øl der profesjonelle øldommere skryter (skulle gjerne hatt et slikt dommerkurs for mer formelt å kunne klassifisere øl).
Jeg smakte nettopp på en aldeles utmerket Pale Ale fra Lervig, Lucky Strike, og faktisk på boksen stod humlen som var brukt: Armarillo, Citra og Chinook. Jeg går ut i fra at bryggerimesteren (som skal være en innhentet utenlandsk kapasitet?) visste at nettopp denne kombinasjonen kan gi et perfekt øl.
Ellers tar jeg gjerne imot tips om hva som (ikke) passer for de forskjellige øltyper ut i fra den erfaring dere har gjort dere.