Holdbarhet wyeast

Har noen gjær liggende som dessverre har gått ut på dato, ca 1 år fra produksjonsdato nå. Gjærpakkene har ligget i et kaldt kjøleskap hele tiden.

Smacket en "danish lager" og ser at den blåste seg opp til slutt - tok vel ca 1 uke.

Kan denne brukes med godt resultat hvis jeg lager en starter og ser at den gjærer etter et par dager?
 
Jamils pitch-kalkulator anslår at du har 1 % av opprinnelig levende gjærmengde igjen i pakken. Ville nok droppe den tror jeg..
 
Det enkleste er nok å skaffe ei ny pakke, men du kan redde denne viss du vil. Jeg ville laget en ministarter på ca 1 dl og hatt gjæren i den et par dager, så laget en starter på en drøy halvliter og hatt gjæren i den et par-tre dager og til slutt laget starter som normalt.

Disse ekstra leddene tar litt tid, krever en del arbeid og gir større fare for infeksjon, så det er ikke noen opplagt god ide.
 
Tilbake
Topp