Morten Sannerud
Norbrygg-medlem
Jeg forsøker å lage eplecider fra hjemmepressede epler. Bryggebutikken hadde uheldigvis ikke cider gjær, men anbefalte meg en vingjær.
Det ble 16L saft hvor jeg tilsatte gjær uten å koke/varme opp saften, bryggebutikken mente dette skulle være OK. Burde jeg ha varmebehandlet? Nå har det stått på dunk ved 18C og gått fra 1.054 til 1.003. Det er veldig uklart og lukter av gjær, men smaker ganske godt..! Jeg fikk med to poser med klaringsmiddel, kieselsol og gelatin. Hvis jeg tilsetter dette klaringsmiddelet, vil ikke dette bunnfelle gjæren også slik at jeg ikke klarer å karbonere ved å tilsette sukkerlake når jeg flasker?
Jeg har ingen erfaring med vingjær og er redd for at det kan sette smak. Jeg tenkte en mulighet kunne være å stikke om og så sette dunken i kjøleskap noen uker for å se om det klarner litt mer. Vil dette være dumt da jeg vil tilføre oksygen?
Gode råd for veien videre mottas med stor takk!
Det ble 16L saft hvor jeg tilsatte gjær uten å koke/varme opp saften, bryggebutikken mente dette skulle være OK. Burde jeg ha varmebehandlet? Nå har det stått på dunk ved 18C og gått fra 1.054 til 1.003. Det er veldig uklart og lukter av gjær, men smaker ganske godt..! Jeg fikk med to poser med klaringsmiddel, kieselsol og gelatin. Hvis jeg tilsetter dette klaringsmiddelet, vil ikke dette bunnfelle gjæren også slik at jeg ikke klarer å karbonere ved å tilsette sukkerlake når jeg flasker?
Jeg har ingen erfaring med vingjær og er redd for at det kan sette smak. Jeg tenkte en mulighet kunne være å stikke om og så sette dunken i kjøleskap noen uker for å se om det klarner litt mer. Vil dette være dumt da jeg vil tilføre oksygen?
Gode råd for veien videre mottas med stor takk!