Gahr
Norbrygg-medlem
Roger78 skrev:ER= Extract real, EA= Extract apparent, RDF= Real degree of fermentation, ADF= Apparent degree of fermentationKnut André skrev:Roger78 skrev:I følge mine beregninger skal alkoholprosenten med 10,5/3,5 ligge temmelig nære 4,5Erlendso skrev:Roger78 skrev:Stamvørter ("OG") Dahlspils 10,5 % Plato, forgjæringsgrad 67 %, restsukker ("FG") ca 3,5 % PlatoErlendso skrev:Noen som klarte å finne ut noe om råvarer, OG og FG?
Er du sikker?
10,5 plato = SG 1.042
3,5 plato = SG 1.014
Dette vil gi en alkoholprosent på ca. 3.6%?
Viss "ER" er korrigert for forskjellen alkoholen gjør (altså ER er restsukkerinnholdet)
og "EA" er uten korrigering (altså vekten/tettheten)
har alle rett.
Kan det stemme? Restsukkerinholdet er sikkert mest artig for dahls, mens hjemmebryggere kun (somregel) kan måle FG, som jeg tolker "EA" er.
ER er som du antyder det virkelige restekstraktet, mens EA er det man tilsynelatende måler med et sakkarometer
Og da stemmer jo alt veldig bra!
Sent from my HTC Desire using Tapatalk