Hjelp!! Trenger råd!
Flasket en IPA tirsdag 8. Januar. Denne hadde gjæret fra 1.066 til 1.014 i løpet av tre uker.
Men den har altså nå stått på flaske i 12 dager og nå testet jeg én. Det kom et lite "psst" ved åpning, men øllen var helt flat.... Og da mener jeg helt flat!
Etter flasking har den stått i kjelleren og det har det vært veldig kaldt... Ca 12 grader.. Er dette grunnen?
Kan jeg redde disse 60 flaskene?
Hva om jeg tar de opp i romtemperatur? Hvil det hjelpe? Skal jeg "virvle" opp gjær humle som har lagt seg i bunn?
Selv om den var flat, så var smaken og lukten fantastisk, så vil gjøre alt for å redde denne øllen....
Eller er 12 dager rett og slett for kort tid til at det skal dannes kullsyre?
Er utrolig takknemlig for alle delte erfaringer!!
Flasket en IPA tirsdag 8. Januar. Denne hadde gjæret fra 1.066 til 1.014 i løpet av tre uker.
Men den har altså nå stått på flaske i 12 dager og nå testet jeg én. Det kom et lite "psst" ved åpning, men øllen var helt flat.... Og da mener jeg helt flat!
Etter flasking har den stått i kjelleren og det har det vært veldig kaldt... Ca 12 grader.. Er dette grunnen?
Kan jeg redde disse 60 flaskene?
Hva om jeg tar de opp i romtemperatur? Hvil det hjelpe? Skal jeg "virvle" opp gjær humle som har lagt seg i bunn?
Selv om den var flat, så var smaken og lukten fantastisk, så vil gjøre alt for å redde denne øllen....
Eller er 12 dager rett og slett for kort tid til at det skal dannes kullsyre?
Er utrolig takknemlig for alle delte erfaringer!!