Havregryn vs. malt havrekorn

Nydal

Norbrygg-medlem
God jul alle sammen! Morgendagens brygging står for tur og jeg lurer på følgende: Kan man erstatte flaked oats(havregryn) med malt havre som ikke er maltet, eller vil man oppleve store forskjeller i smak etc.?
 
Havregryn gir ingen smak, men en fyldigere munnfølelse - mer og mykere kropp på ølet.  Jeg har prøvd med maltet havre og med havregryn - og de to er temmelig like.  Havregryna er varmebehandlet hos produsent, annen umaltet havre mener jeg bør koke en 10-minutters tid før de meskes med resten av malten.  Men jeg er litt usikker på hvordan fin(?)malt havremel vil oppføre seg i mesken.  Ville nok holdt mengden under 10% iallefall, ellers kan skyllingen fort bli en langdryg affære.
 
Lagde en glutenfri øl med bare havremalt her, ikke noe problem å meske det på speidel i allefall. veldig mye kli på havremalt så tror det var det som berget meg.
 
Lagde en glutenfri øl med bare havremalt her, ikke noe problem å meske det på speidel i allefall. veldig mye kli på havremalt så tror det var det som berget meg.

Hei,
hvor fikk du tak i glutenfri havremalt? Jeg har lett lenge etter det, men ingen av produsentene jeg har snakket med har havremalt som er dyrket og behandlet adskilt fra hvete/bygg/rug.
 
Tilbake
Topp