Marius K. skrev:
Tollefsen skrev:
Dersom du skal bruke den i en kokekjele og ikke til mesking eller HLT, så vil ikke en kort probe ha så mye å si fordi væsken i kjelen sirkulerer ganske mye under oppvarming og kok. Under kjøling trenger man noe som flytter væsken rundt (Whirlpool) for at et slikt termometer skal vise riktig temp. Whirlpool gir også mange andre og viktigere fordeler. :skitbra:
Hvor unøyaktig vil et slikt termometer være under kjøling uten whirlpool?
Flere grader feil. Ikke noe å basere seg på med take på pitchingtemperatur. Har du dyppkjøler så kan du røre manuelt med den eller en desinfisert sleiv for å lage litt wp under kjøling. Da oppnår du riktigere temperaturavlesing og raskere nedkjøling.
Med wp vil avviket mellom mitt innebygde termometer og kontrolltermometer være mindre en en grad. For meg er det akseptabelt fordi jeg kjøler ned til et par grader under gjæringstemp.
Under oppkok vil det være ganske nøyaktig på grunn av konveksjonen i kjelen og gir meg anledning til å følge med på når tid det begynner å koke uten at jeg må stå ute å passe på (greier å lese av gjennom vinduet).