Skal snart tappe en dunk med cider (ikke helt riktig forum antakelig, men burde jo være samme prinsipp) og en ballong med hveteøl. På begge har jeg brukt wyeast activator pakker, som koster litt, så jeg tenkte jeg skulle bruke gjæren om igjen til nye brygg, noe jeg har lest endel om , men aldri prøvd i praksis. Blir ikke helt klok på dette med å høste gjær og lage starter på nytt, kontra å helle ny bryggbar væske rett på gjærkaka. Å høste fra bunnen på en vinballong er vel uansett et håpløst prosjekt.
Er det så enkelt at jeg rett og slett kan helle ny gjærbar væske (eplejuice\vørter), rett på den gamle gjærkaka, riste opp for å fordele gjær og tilsette oksygen, og deretter la det stå til? (Det høres i så fall mistenkelig enkelt ut).
Takknemlig for alle svar.
Er det så enkelt at jeg rett og slett kan helle ny gjærbar væske (eplejuice\vørter), rett på den gamle gjærkaka, riste opp for å fordele gjær og tilsette oksygen, og deretter la det stå til? (Det høres i så fall mistenkelig enkelt ut).
Takknemlig for alle svar.