Sitat: "Hva skal til for å "rendyrke" den gjæren man da har brukt?"
Hoi! Et ganske så seriøst anlegg med mikroskop, ren oksygen, sterilt miljø, og så videre. Det var den danske mikrobiologen Emil Christian Hansen som i sin tid fant ut hvordan man kunne rendyrke gjær vha en utvalgt og representativ gjærcelle, ren oksygen, samt en steril sukkerløsning. Dette var mens han jobbet i laboratoriet hos Carlsberg bryggerier i Danmark. Hans oppdagelse skulle komme til å revolusjonere hele bryggeri-industrien, vinmakingen, bakeriene, osv. Kort sagt, alle som bruker gjær. På denne måten kunne de sikre seg konsistente resultater. Det er akkurat dette Wyeast og Whitelabs gjør for oss den dag i dag.
Litt om Hansen her:
http://en.wikipedia.org/wiki/Emil_Christian_Hansen
Hoi! Et ganske så seriøst anlegg med mikroskop, ren oksygen, sterilt miljø, og så videre. Det var den danske mikrobiologen Emil Christian Hansen som i sin tid fant ut hvordan man kunne rendyrke gjær vha en utvalgt og representativ gjærcelle, ren oksygen, samt en steril sukkerløsning. Dette var mens han jobbet i laboratoriet hos Carlsberg bryggerier i Danmark. Hans oppdagelse skulle komme til å revolusjonere hele bryggeri-industrien, vinmakingen, bakeriene, osv. Kort sagt, alle som bruker gjær. På denne måten kunne de sikre seg konsistente resultater. Det er akkurat dette Wyeast og Whitelabs gjør for oss den dag i dag.
Litt om Hansen her:
http://en.wikipedia.org/wiki/Emil_Christian_Hansen