Hei alle glade!
Jeg er sylfersk hjemmebrygger som har fulgt med her en stund, men er ny på forumet.
Går nå i gang med mitt andre brygg , en tjekkisk pilsener, og trenger noen råd.
Jeg har laget en 1.5 liters starter av én pose Wyeast 2278.
Den er nå gjæret helt ut og står i kjøleskapet. Er dette nok til en 25 liters batch eller bør jeg lage en ny starter av slurryen?
Hva er i såfall mest hensiktsmessig, helle av all væske og tilføre ny vørter i samme beholder, eller dele slurryen i to og lage startere i nye beholdere?
Skal primærgjære på 10°. Ved hvilken temperatur pitcher jeg?
Jeg er sylfersk hjemmebrygger som har fulgt med her en stund, men er ny på forumet.
Går nå i gang med mitt andre brygg , en tjekkisk pilsener, og trenger noen råd.
Jeg har laget en 1.5 liters starter av én pose Wyeast 2278.
Den er nå gjæret helt ut og står i kjøleskapet. Er dette nok til en 25 liters batch eller bør jeg lage en ny starter av slurryen?
Hva er i såfall mest hensiktsmessig, helle av all væske og tilføre ny vørter i samme beholder, eller dele slurryen i to og lage startere i nye beholdere?
Skal primærgjære på 10°. Ved hvilken temperatur pitcher jeg?