Gjæringstemperatur?

Hei!

Jeg er ganske fersk innen brygging, og lurer på litt ang gjæringstemperatur..
Jeg skal brygge en wit nå, og skal bruke wlp400.. denne har oppgitt temperaturområde 16-24 grader. Er dette temperaturen i rommet eller i vørteren under gjæring?
Finnes det andre plasser man kan lese seg fram til anbefalte gjæringstemperaturer for de forskjellige øl og gjærtypene?
 
Temperaturen skal målast i vørteren, t.d. ved å feste ein isolert temperaturmålar (isolert med bobleplast) til gjæringskaret.
Du finn elles mange tips og anbefalingar om wit, gjæringstemperatur etc på forumet.
 
Stemmer. Den klistres på karet og vil vise tempen på innholdet. Veldig praktisk for å ha kontroll på temperaturen.
 
Har en tilsvarende type jeg kjøpte på ebay. Viser lik temperatur som testing med bryggetermometeret. Anbefales!
 
Tilbake
Topp