Jeg har nå mine to første brygg stående på dunk til gjæring. Det ene har stått 5 dager, har roet seg veldig etter å ha vært over en aktiv gjæringsperiode, det andre har stått i nøyaktig ett døgn og gjærer aktivt i skrivende stund. Begge er in good health, så vidt jeg kan bedømme.
Jeg har videre forsøkt å sette meg inn i gjæringsprosessen fremover, men blir ærlig talt ikke mye klokere. Synes det er mange motstridende råd og instruksjoner. Noen sier at sekundærgjæring på et kar nr 2 er en must, andre ikke. Tyr derfor til forumet for å få noen erfaringsbaserte svar...:
1. Sekundærgjæring på kar nr 2 - er det et poeng?
2. Kan det evt subsidieres med ettergjæring på flaske?
3. Hevert eller krantapping ved overføring til evt. nytt kar? Filter?
4. Hvordan gjærer du? Hvorfor?
Takker for eventuelle svar!
Jeg har videre forsøkt å sette meg inn i gjæringsprosessen fremover, men blir ærlig talt ikke mye klokere. Synes det er mange motstridende råd og instruksjoner. Noen sier at sekundærgjæring på et kar nr 2 er en must, andre ikke. Tyr derfor til forumet for å få noen erfaringsbaserte svar...:
1. Sekundærgjæring på kar nr 2 - er det et poeng?
2. Kan det evt subsidieres med ettergjæring på flaske?
3. Hevert eller krantapping ved overføring til evt. nytt kar? Filter?
4. Hvordan gjærer du? Hvorfor?
Takker for eventuelle svar!