Gjæring

Hei!

Første brygg igår, mild pale ale. Prosessen gikk forholdsvis bra til at dette var første gang. Det som bekymrer meg er at det enda ikke er noe futt i gjærlåsen. Har nå stått i ca. 12 timer.
Jeg vet at temperaturen på vørteren ble noe kaldere enn anbefalt under nedkjølingen, det stod anbefalt 25gr i oppskriften men jeg var noe uvøren her og temperaturen kom sikkert ned i 16-17 grader. Har isolert tempmåling på gjæringskaret som viser anbefalt gjæringstemperatur (20gr).

Takk for svar.
 
Helt normalt at det tar litt tid før det starter, og det er mye som skjer i bøtta selv om det ikke viser så godt Gi det et døgn til så skal du se det blir aktivitet.

At du havna litt lavt på temperatur går helt fint, da kan den stige naturlig selv. Risikerer dårligere gjæring om du starter for varmt.
 
Det som bekymrer meg er at det enda ikke er noe futt i gjærlåsen. Har nå stått i ca. 12 timer.
Helt normalt, kalles «lag time/phase», hvor gjæren formerer seg før den kjører i gang. Lengden vil nok variere basert på flere faktorer, bl.a. hvilken gjær du har brukt, om den er tørr eller fersk, rehydrert (hvis tørr) eller ikke, osv osv.
http://howtobrew.com/book/section-1/fermentation/lagtime-or-adaptation-phase
https://byo.com/mead/item/635-fermentation-time-line
 
Tilbake
Topp