Hei!
Nytt medlem her, og er da helt fersk, også i bryggekunstens hemmeligheter.
Har nå prøvd meg på et ekstrakt brygg, og fulgt "nybegynner" oppskriften her på norbrygg. Ble satt til gjæring sist fredag (5 dager) siden med en OG på 1050. Nå plopper det så å si ikke i gjærlåsen og ølet har en FG på 1010, så jeg antar at den er ferdig gjæret.
Så kommer spørsmålene :
1. Masse grått/brunt bunnfall, men også en flytene grå/brun hinne med litt leireaktig konsistens (lignet på bunnfallet, men det fløt i toppen. er dette normalt? Har hørt om bunnfall, men forventet ikke at det skulle flyte noe på toppen. Greit å nevne her at jeg benyttet Nottingham tørrgjær.
2. Setter jeg ølet kaldt nå inntill det klarner litt før jeg har det på flaske? Ølet var IKKE klart. Eller skal jeg bare la det stå ved 20 grader en uke elle to til?
Håper noen av dere erfarne har tid å avse til et oppklarende svar. På fohånd takk.
Nytt medlem her, og er da helt fersk, også i bryggekunstens hemmeligheter.
Har nå prøvd meg på et ekstrakt brygg, og fulgt "nybegynner" oppskriften her på norbrygg. Ble satt til gjæring sist fredag (5 dager) siden med en OG på 1050. Nå plopper det så å si ikke i gjærlåsen og ølet har en FG på 1010, så jeg antar at den er ferdig gjæret.
Så kommer spørsmålene :
1. Masse grått/brunt bunnfall, men også en flytene grå/brun hinne med litt leireaktig konsistens (lignet på bunnfallet, men det fløt i toppen. er dette normalt? Har hørt om bunnfall, men forventet ikke at det skulle flyte noe på toppen. Greit å nevne her at jeg benyttet Nottingham tørrgjær.
2. Setter jeg ølet kaldt nå inntill det klarner litt før jeg har det på flaske? Ølet var IKKE klart. Eller skal jeg bare la det stå ved 20 grader en uke elle to til?
Håper noen av dere erfarne har tid å avse til et oppklarende svar. På fohånd takk.