Gjærdeling!

Hei!
Jeg lager denne tråden slik at vi kan dele gjærslurry i Salten når muligheten oppstår.
Har for øyeblikket ikke noe til gjæring, men det blir.
Svein Erik :)
 
Det er jo en knakende god ide! Hvis man varsles i god tid så kan man jo legge opp bryggedagen etter dette. Etterhvert så begynner kontaktnettet i Salten bli brukbart utbygd, så det skulle la seg gjøre å få fraktet gjærslanter når noen kjenning kjører mellom bygdene. Hva slags engangsemballasje kan være egnet til dette formålet?
 
Hva er beste måte å ta vare på slurry på ? Er det bare å grave ut av gjæringskaret og sette i kjøleskapet, eller må gjære "mates" på noe måte?
 
Den beste måten vil være å "vaske" den og sette den kjølig. Søker du på "vaske gjær" enten på forumet, eller på YouTube finner du en finfin video om hvordan vaske gjær. Norgesglass eller andre syltetøyglass er glimrende til å oppbevare. Ps: hvis du skal kjøle ned vannet du har kokt opp i vannbad, gjør det i gryta, ikke hell kokende vann i et norgesglass som ligger i vannbad... Da sprekker glasset. #LFMF
 
Man trenger altså ikke å ha noe ekstra oppi etter at gjæra er vasket? Hvor lenge kan man la slikt stå før man brygger?
 
erlend71 skrev:
Man trenger altså ikke å ha noe ekstra oppi etter at gjæra er vasket? Hvor lenge kan man la slikt stå før man brygger?

Kortest mulig. Det beste er å få satt en starter i løpet av en uke. men obs på hygienen :gammern:
 
Skal du være helt sikker bør du nok bruke den fortest mulig. Men er du flink med hygienen kan du være heldig å ha de veldig lenge. Les forøvrig andres erfaringer her: http://www.homebrewtalk.com/f163/how-long-do-you-store-washed-yeast-139383/
 
Er ikke 1028 samme/svært lik som 007? I så fall skal den fungere bra til IPA (NØ bruker som kjent 007).
 
Wyeast 1028 funker fint til IPA, men det er ikke samme gjær som WLP007. Førstnevnte stammer fra ølet Worthington White Shield, mens den andre kommer fra Whitbread.
 
Torga skrev:
Om ca en uke så har vi Wyeast 1028 London Ale gjær om noen behøver

Jeg har planer om å lage en IPA i løpet av uka eller rett etter helga. Er det noe mulighet å få litt slurry til Bodø?

Funderer litt på hvilken emballasje som er egnet for transport av gjær mellom "bryggeriene", er det noen som har funnet noe egnet engangsbeger eller lignende med lokk som kan gjøre nytten?
Kanskje vi må  finne oss et tupperwareparty å handle litt der :)

Erlend H.
 
Hei!
Har en batch med hveteøl gående. Er tilbake fra syden 8. august.
WLP380 Hefeweizen slurry kan fås etter den tid.
Svein Erik  :)
 
2 liter Gjærslurry fra 2042 Danish lager er tilgjengelig nå, og om ca 3 uker fra nå. Slurry er ikke vasket.
 
Tilbake
Topp