Gjærdeling i Oslo

Nå er gjæren helt over på glass. Da trenger du ikke ta med glass :)
 
Er det noen som vil ha WLP07? Det er den samme som Jeg fikk av Olavgn. Ingen tegn til infeksjon.

Strain: wlp007
Tappet: 29/8
Forrige dato for aerob aktivitet (celledeling): 13/8
Øltype på forrige brygg: IPA (Engelsk)
Starter til forrige brygg: ingen
Liter på forrige brygg: 25
OG på forrige brygg: ca 1070 (måling viste 74, men det kan umulig være så høyt, så det skyldes nok noe feilmåling)
Gjærnæring brukt: korrekt dosert Wyeast gjærnæring
Brukt på antall brygg: 2
Tid på gjæringskar: 17 dager
Vasket: ja (ukokt springvann)
Sted: Godlia. Hent når du vil, men avtal så klart først.
Ca. 600-800ml.


EDIT: Jeg brukte også Safale S-04 til brygget, men det var tilsatt seint nok til at jeg trur at mesteparten av gjæren er wlp007. Uansett ganske like egenskaper mellom de to.
 
Aleksander_B skrev:
Bortsett fra at dette er noe dårlig nytt for bryggerbutikkene er jo dette ett knallbra tiltak, noe som jeg selv skulle ønske vi kunne gjøre mellom oss i Stavanger.

Jeg har WLP001 california ale og forhåpentligvis WLP830 german lager slurry klar om to uker så du får forberede deg og ta med glass når tiden er inne hvis du er interessert! ;) Oppretter en ny tråd for oss i Stavanger og omegn.
 
Hei, er det noen som har noe lagergjær til overs? Jeg trenger mer lagergjær enn det er praktisk å fikse på så kort tid, og henvender meg derfor til bryggere i osloområdet.

Forresten har jeg en svært fersk kultur med WLP008 East Coast Ale stående, kun vært brukt en gang til IPA, ferdigvasket og temmelig rein. Legger til skjema seinere. Ca 200ml.
 
Ja, nå er ikke dette blodferske nyheter lenger, men gjæra duger nok fortsatt.

Strain: wlp008 East Coast Ale
Høstet: 22. Januar
Forrige propagering: Ca 1 januar
Øltype på forrige brygg: American IPA
Gjæringstemp.: 14 til 15 °C
Starter til forrige brygg: 1 trinn 1 liter
Liter på forrige brygg: 5
OG på forrige brygg: 1057
Gjærnæring brukt: Wyeast
Brukt på antall brygg: 1
Tid på gjæringskar: tre uker
Vasket: Neppe, men kulturen ser kjemperen ut (kaffelattefarget, null humle eller synlig trub)
Sted: Godlia, eventuelt Ullevål.
Kan hentes: Alle dager (hverdager etter 4-5, når som helst i helgen)
Slurrymengde: Ca 100ml tyktflytende.

Strain: wlp036 Düsseldorf Alt
Høstet: 22. Januar
Forrige propagering: Ca 1 januar
Øltype på forrige brygg: American IPA
Gjæringstemp.: 14 til 15 °C
Starter til forrige brygg: ca 4-5 liter?
Liter på forrige brygg: 27
OG på forrige brygg: 1057
Gjærnæring brukt: Wyeast
Brukt på antall brygg: 1
Tid på gjæringskar: to uker
Vasket: Ja :)
Sted: Godlia, eventuelt Ullevål.
Kan hentes: Alle dager (hverdager etter 4-5, når som helst i helgen)
Slurrymengde: Usikkert, minst 500ml tyktflytende.
 
Strain: wlp008 East Coast Ale
Høstet: 23. februar
Forrige propagering: 3. februar
Øltype på forrige brygg: Münchener Dunker
Gjæringstemp.: 9C
Starter til forrige brygg: Gjenbrukt slurry fra ca 30 literpils
Liter på forrige brygg: 25
OG på forrige brygg: 1047
FG --..--: 1011
Gjærnæring brukt: kanskje wyeast
Brukt på antall brygg: 2
Tid på gjæringskar: tre uker
Vasket: Nei (bør vaskes)
Sted: Godlia, eventuelt Ullevål.
Kan hentes: Alle dager (hverdager etter 4-5, når som helst i helgen)
Slurrymengde: Ca 1L Tjukk slurry
 
Fullstendig uvitenskapelig og litt tullete tilbud, men likevel:
Har en drøss med wlp090 (ca 3 liter) gugga er full av amarillo (bonus?)
Har jobbet godt med en Imperial red Ale OG 1080 i 14 dager. Var 14 dager gammel ved innkjøp nå ca 6 uker gammel.
Stått i kjøleskap i hele tiden etter at den ble frigjort fra ølet.
 
Strain: WLP023, Burton Ale Yeast
Øltype på forrige brygg: "Sloppy Sod" Engelsk IPA
Starter til forrige brygg: slurry etter NØ BGB
Liter på forrige brygg: 50
OG på forrige brygg: 1063
Gjærnæring brukt: Wyeast
Brukt på antall brygg: 2,5
Tid på gjæringskar: 2 uker
Vasket: Nei
Sted: Moss, kan tas med til oslo-området tors - fre, eller blir enige om noe annet
Ca 1,5 liter
 
Strain: Wyeast 2001 Urquell
Høstet: 25. mars 2012
Øltype på forrige brygg: Tsjekkisk pils
Gjæringstemp.: 9C-10C
Starter til forrige brygg: 6 liter starter på 2 smackpacks med gjær
Liter på forrige brygg: 40
OG på forrige brygg: 1,052
FG --..--: 1009
Gjærnæring brukt: Wyeast
Brukt på antall brygg: 1
Tid på gjæringskar: fire uker
Vasket: Nei. Silte vørteren fær gjæring. Ingen humlerester eller hot/cold-break i gjæra.
Sted: Skillebekk i sentrum
Kan hentes: Snarest. Gjæra er fremdeles i gjæringskaret. Skyller den ut i morra eller overimorra hvis ingen melder interesse før det.
Slurrymengde: Ca 1-2 liter tjukk slurry.
 
gunnark skrev:
Strain: Wyeast 2001 Urquell
Høstet: 25. mars 2012
Øltype på forrige brygg: Tsjekkisk pils
Gjæringstemp.: 9C-10C
Starter til forrige brygg: 6 liter starter på 2 smackpacks med gjær
Liter på forrige brygg: 40
OG på forrige brygg: 1,052
FG --..--: 1009
Gjærnæring brukt: Wyeast
Brukt på antall brygg: 1
Tid på gjæringskar: fire uker
Vasket: Nei. Silte vørteren fær gjæring. Ingen humlerester eller hot/cold-break i gjæra.
Sted: Skillebekk i sentrum
Kan hentes: Snarest. Gjæra er fremdeles i gjæringskaret. Skyller den ut i morra eller overimorra hvis ingen melder interesse før det.
Slurrymengde: Ca 1-2 liter tjukk slurry.
Er meget interessert da jeg har masse bohemian pilsnermalt liggende som må brukes før temperaturen i kjelleren blir for høy. Kan hente imorra kveld om det funker? Hvis ikke kan jeg ikke hente før onsdag.

Selv har jeg følgende:
Strain: WLP 002 English Ale
Høstet: Ligger fortsatt under ferdiggjæret øl
Øltype på forrige brygg: Mild
Gjæringstemp.: rundt 18 grader
Starter til forrige brygg: 1 liter starter hvor vørter til en APA blei brukt
Liter på forrige brygg: 19
OG på forrige brygg: 1,036
FG --..--: uvisst
Gjærnæring brukt: Ingen
Brukt på antall brygg: 1
Tid på gjæringskar: en uke idag, men pga lav OG regner jeg med den er ferdig gjæret
Vasket: Nope
Sted: Krokstien, Tveita
 
Tilbake
Topp